Kuulumisia

Osio sisältää jäsenten kirjoittamia juttuja, blogeja, yms. kuulumisia harrasteiden ja toimikuntien parista

Tekniikan tuliaiset -jutut : Kävitkö matkoilla? Ulkomailla tai kotimaassa? Näitkö kiinnostavan, toimivan tai ei-toimivan  vekottimen, laitteen tms.? Lähetä oma juttusi ja terveisesi kuvineen sähköpostilla osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen julkaistavaksi tällä palstalla muidenkin ihmeteltäväksi.
Laskettelureissu Himokselle 13.3.2010
Kirjoittanut Anna Vainio   
16.02.2010

Keski-Suomen insinöörit järjestivät vuosittaisen laskettelureissun Himokselle ja he kutsuivat mukaan myös muita paikallisyhdistyksiä. Lahdestakin matkaan lähti tällä kertaa pieni porukka LSI:stä sekä LIRO:n jäsen, viettämään päivää rinteissä.

Aamu alkoi kahvilla ja sämpylällä rinnekahvilassa, jossa tavattiin tuttuja sekä uusia kasvoja. Myös syksyllä insinööriopiskelijapäivillä voitokas joukkue oli paikalla. Liput taskussa ja välineet valmiina lähdettiin mäen valloitukseen.

Päivä oli mitä mahtavin auringon kimaltaessa puhtailla hangilla sekä ulkoilijoiden kasvoilla. Rinteet olivat hyvässä kunnossa ja kaikille oli jotain tarjolla. Laskijoita oli niin suksilla, laudalla sekä pulkalla liikkeellä.

Keski-Suomen Insinöörit pitivät huolta myös ulkoilijoiden jaksamisesta ja tarjosivat kodassa maistuvaa soppaa. Kokeneimmilla retkeilijöillä oli myös repussa omaa lämmikettä mukana. Auringon alkaessa painumaan kohti metsän reunaan suuntasimme takaisin Lahtea kohden kasvoilla aurinkoisen päivän jäljet. Taakse jäi tältä erää Himoksen rinteet joista osa tuli selätettyä ja osa selätti tällä kertaa insinöörejä.

Terveisin Anna

 
IOP Jyväskylässä 2009
Kirjoittanut Anna Vainio   
02.02.2010

Jokaiselle insinööriopiskelijalle ja useille jo valmistuneille tuttu tapahtuma on insinööriopiskelija päivät eli tuttavallisesti IOP, joka järjestetään vuosittain eri kaupungeissa. LSI on osallistunut monesti tapahtumaan tukemalla LIRO:n matkaa kyseiseen tapahtumaan.
Liityin opiskelujeni alussa insinööriopiskelijaliittoon ja lähdin IOP-reissulle Ouluun tutustumaan uusiin ihmisiin. Sen jälkeen osallistuin opiskeluaikani tapahtumaan joka vuosi. Viime syksynä tapahtuma järjestettiin Jyväskylässä ja tuli kuluneeksi 10 vuotta ensimmäisestä käynnistäni, joten päätin lähteä ihmettelemään tapahtumaa ja muistelemaan hetkeksi opiskelijaelämää.

Jyväskylässä tapasin paljon tuttuja ja aktiiveja vuosien varrelta. Osa oli jo valmistunut, osa valmistumassa ja joiltakin vielä jotain puuttui. Monia loppuvaiheen opiskelijoita kuitenkin huolestutti valmistumisen jälkeinen työllistyminen.
Avajaisten jälkeen minut otettiin vahvistukseksi Keski-Suomen Insinöörien joukkueeseen, jossa minulle osa oli jo entuudestaan tuttuja IOL:n hallituksesta, LIRO:n kasvatti sekä UIL:stä. Päätimme lähteä kiertelemään rasteja ja käyttää apuna insinöörin taitojamme. Rasteilla kierrettiin ympäri kaupunkia kohtaamassa erilaisia tehtäviä ja haasteita. Ilta huipentui rastikierroksen palkintojen jakotilaisuudessa.

Kiitos joukkueellemme Olli, Jussi, Antti ja Timo, kokemus tuo varmuutta ja suklaan voimaan voi luottaa. Kahdeksan kilon kiertopalkinnon saapumista Lahteen odotellaan. Reissun jälkeen oli kuitenkin mukava todeta, että onneksi maanantaina pääsi jälleen palaamaan töihin.

Terveisin Anna

 
Talkoomatkalla Dominikaanisessa tasavallassa
Kirjoittanut Neea   
02.02.2010


Marraskuun loskasta oli mukava lähteä Karibian lämpöön, vaikka tämä matka olikin kaikkea muuta kuin perinteinen turistiloma. Suurimman osan reissusta vietimme pääkaupungissa Santo Domingossa, jossa myös talkootyömaamme oli. Jouduimme siis ihan oikeasti töihin. Maalasimme paikallisen ”SAK:n” eli CNUS:n toimistorakennuksen juhlasalin ja parkkipaikan uudelleen. Täytyy sanoa, että työtahti ja laatu ovat hieman erilaisia, mihin olemme Suomessa tottuneet.

Kuukaudessa ehdimme tutustua Dominikaaniseen tasavaltaan hyvin monipuolisesti. Tapasimme monien ammattiliittojen edustajia ja kuulimme paljon paikallisista työoloista. Siellä ammattiyhdistystoiminta on vasta alkutekijöissä meihin verrattuna. Osan ajasta matkustelimme ympäri maata ja pääsimme tutustumaan myös maalaiselämään Haitin rajan läheisyydessä. Siellä vasta oikeasti näki maan elintason ja sen, miksi se edelleen on kehitysmaa.

Jäi meille toki aikaa nauttia rantaelämästäkin ja perehtyä paikallisiin hienouksiin kuten rommiin, sikareihin, merenguehen ja dominoon.

terveisin, Neea Similä

 
Tekniikan tuliaisia - kahden kengän yhtäaikainen harjauslaite
Kirjoittanut Teppo   
06.11.2009

Yksityisen sektorin asiamiehen tittelin UIL:stä omaava Björn Wiemers kävi osallistumassa LSI:n kehittämisseminaariin Vierumäellä. Björnipä bongasi rappujen vierestä nerokkaan kenkäharjan, jolla voi pyyhkiä molemmat kengät yhtäaikaa !

Käyttöohjeita mukana ei ollut, mutta asiantunteva ryhmämme päätteli, että laitetta käytetään ottamalla "ohjaustangosta" tukeva ote molemmin käsin ja sen jälkeen käsien varassa keinumalla saa molemmat kengät pyyhittyä yhtäaikaisesti.

Huomaa oik.kuvassa takana myös perinteinen yhden kengän rappuharjamalli.

 

 

 

 
Viinikerhon kuulumisia - Azorit
Kirjoittanut Keijo Murtomäki   
30.10.2009

Terveisiä Azoreilta!

Kävin siellä huhtikuun alussa. Koska olen viinin ystävä, maistelin paikallisia viinejä. Kuinka moni on edes kuullut näistä viineistä? Tuskin kovin moni, ellei ole käynyt saarilla. Azorit muodostuvat yhdeksästä saaresta. Suurin on Sao Miguel. Parhaat viinit sen sijaan tulevat Pikon saarelta. Super mercadossa viinien hinnat vaihtelevat alle kahdesta eurosta ylöspäin. Halvin viini on kohtuullista pöytäviinilaatua. Ei siis erikoisen laadukasta, mutta hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Punaviini Basalt tulee Pikolta. Sille on tyypillistä, että pohjalla on sakkaa siis viinikiveä. Ravintolassa tarjoilija selitti, että se on sitä basalttia, josta viinin nimikin tulee. Maultaan se on täyteläinen ja sopii niin ruokaviiniksi kuin myös seurusteluviiniksi. Ravintolahinta on 12 € mutta kaupasta sitä saa alle viidellä eurolla.

Toinen Pikolainen viini on nimeltään Lava. Azorin saaret ovat syntyneet tulivuoren purkauksissa ja vieläkin siellä on kuumia lähteitä. Tästä varmaan johtuu näiden viinien nimet. Tätä viiniä on sekä punaisena että valkoisena. Hinnat ovat lähellä Basalt- viinien hintoja. Molemmat, niin punainen kuin valkoinenkin ovat laadultaan keskitasoa parempia. Myös muita pikolaisia viinejä on kaupoissa tarjolla, mutta nämä kaksi jäivät parhaiten mieleen.


Viiniterveisin
Keijo Murtomäki

 
Tekniikkaa tuliaisiksi - London eye
Kirjoittanut Teppo Ruotsalainen   
14.10.2009

Terveisiä Lontoosta

Kävimme katsomassa London eye - maailmanpyörää. Siinä matkustajat eivät perinteisen maailmanpyörän tapaan riipu korissa - vaan "kuplaa" pyöritetään kahden  rattaan avulla koko kierroksen ajan, niin että lattia pysyy vaakatasossaOlisikohan se riippuva malli ollut sittenkin helpompi/järkevämpi tehdä ?  Mene ja tiedä. Mutta huvilaitteeksi ilmeisen hyödyllinen vekotus, ainakin pääsymaksua kerääville. Kehuivat lehdessä väliaikaiseksi suunnitellun härpättimen tuottaneen 25 milj. puntaa vuodessa.

t: Teppo